Panorama Living Area

Μελέτη – Interior Design: OFFICE4 (Toumpelis Sotiris & Partners)   (website: http://office4.gr/)

Κατασκευή: OFFICE4 (Toumpelis Sotiris & Partners)

Έτος κατασκευής: 2017

Φωτογράφηση:

  • StudioVd (Vandinoudis – Dimitriou)

 

Προμηθευτές:

Φωτισμός:

  • Custom Light Now
  • LuminArt (Αντωνιάδης)

Πλακίδια:

  • Lazaridis Ceramics

Πατητή Τσιμεντοκονία – Χρωματισμοί:

 

  • PSPΑναβαθμισμένες Τεχνικές Υπηρεσίες (PSP Solutions)- Παναγιώτης Ζαπάντης

Έπιπλα:

  • Think About Home (καναπές)
  • Casa Vogue Luxury Living Theocharidis (τραπεζάκια σαλονιού)
  • al2 (τραπεζαρία και καρέκλες)
  • Ιωάννης Τολίδης(ξύλινες κατασκευές)
  • 2nd FLooR(χαλί)

 

Κουρτίνες – Στοράκια

  • Λένα Λαγηνοπούλου

Artworks:

  • Fabio Simo (Μαριος Σιμόπουλος)

 

Το αρχιτεκτονικό γραφείο OFFICE4 (Τουμπέλης Σωτήρης& Συνεργάτες)επιμελήθηκε την ανακαίνιση και την εσωτερική διακόσμηση τμήματος διώροφης μονοκατοικίας με υπόγειο στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης. Παρόλο που επρόκειτο για ένα κτίριο σχετικά καινούριο το μεσαίο επίπεδο (καθιστικό –κουζίνα– είσοδος) είχε από κατασκευής μια κλασική νέο-μπαρόκ σχεδίαση και οι ιδιοκτήτες, ένα νεαρό ζευγάρι, επιθυμούσαν ο χώρος διημέρευσης να ανανεωθεί και να μετατραπεί σε έναν φρέσκο, ζωντανό και ζεστό χώρο που να τους εκφράζει και να ανταποκρίνεται στις λειτουργικές και αισθητικές τους ανάγκες.

Ο χώρος διημέρευσης βρίσκεται στον πρώτο όροφο και αποτελείται από το καθιστικό, τον χώρο φαγητού, την κουζίνα και το WC. Ως προς την τυπολογία της κάτοψης, εκατέρωθεν της εισόδου βρίσκονται το καθιστικό και η κουζίνα με το WC. Πίσω από το καθιστικό βρίσκεται η σκάλα που οδηγεί στον δεύτερο όροφο όπου βρίσκονται τα δωμάτια. Οι χώροι του καθημερινού είναι ανοιχτοί και υπάρχει μία ελευθερία κινήσεων από τον ένα χώρο στον άλλο.

Το ξύλο και η λευκή λάκα αποτελούν βασικά στοιχεία του χώρου, ενώ στο δάπεδο χρησιμοποιήθηκε πατητή τσιμεντοκονία. Η απλότητα και η καθαρότητα του χώρου έγκειται στους λευκούς τόνους. Τα μαύρα στοιχεία και τα έπιπλα σε ανοιχτές και σκούρες αποχρώσεις του γκρι, αν και δημιουργούν τονικές αντιθέσεις, προσφέρουν ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα. Παράλληλα, το χρώμα επιλεκτικά τοποθετημένο σε στοιχεία popδιακόσμησης έδωσε μία νεανική και φρέσκια διάθεση στον χώρο.

Το δοκάρι που χώριζε το καθιστικό από την κουζίνα αποτέλεσε πρόκληση και έπαιξε σημαντικό ρόλο στη σχεδιαστική προσέγγιση. Πρόθεση ήταν να ενσωματωθεί ομαλά στη σύνθεση με αποτέλεσμα να σχεδιαστεί ένας ελαφρύς διαχωριστικός τοίχος–βιβλιοθήκη με πλήρη και κενά. Το δοκάρι ντύθηκε με ξύλο και ενοποιήθηκε κατακόρυφα με τους εκατέρωθεν τοίχους λειτουργώντας ταυτόχρονα ως πύλη προς το καθιστικό, αλλά και ως στοιχείο διαχωρισμού του καθιστικού από τον υπόλοιπο χώρο.

Ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε στον φωτισμό του καθιστικού. Τα φωτιστικά σε συνδυασμό με τον κρυφό φωτισμό έχουν τοποθετηθεί στρατηγικά στον χώρο και ο δυναμισμός που αποπνέουν υπερτονίζει και αναδεικνύει βασικά στοιχεία δημιουργώντας μοτίβα και αντιθέσεις στον κατά τα άλλα ήπιο τονικά χώρο. Το κεντρικό φωτιστικό από ορείχαλκο με τη στρογγυλή γύψινη ροζέτα αποτελούν μία κλασική πινελιά στον χώρο και  δίνουν την αίσθηση διακριτικής πολυτέλειας.

Η μαύρη ροτόντα με τις μπλε καρέκλες αποτελεί τη μετάβαση από και προς την κουζίνα και προσδίδει ένα παιχνιδιάρικο ύφος με φόντο την υπάρχουσα κλασική κουζίνα. Το κυρίαρχο μαύρο χρώμα εξυπηρετεί τον διάλογο μεταξύ της κλασικής κουζίνας και του ανάλαφρου καθιστικού και στοιχεία όπως ηcustom – made εντοιχισμένη κάβα από μέταλλο και μαύρο καθρέφτη, και το κρεμαστό φωτιστικό τύπου κώνου συνθέτουν ένα αρμονικό σύνολο σε σκούρους τόνους.

—————————————————————————

Interior Design – Decoration: OFFICE4(Toumpelis Sotiris & Partners)

website: http://office4.gr/

Construction: OFFICE4(Toumpelis Sotiris & Partners)

Year: 2017

Photography by studiovd.gr (Vandinoudis – Dimitriou)

Suppliers:

Lighting:

  • Custom Light Now
  • LuminArt (Antoniadis)

Tiles: Lazaridis Ceramics

CementMortar:  PSPSolutions– Panagiotis Zapantis

Furniture:

  • Think About Home (sofa)
  • Casa Vogue Luxury Living Theocharidis (coffee table)
  • al2 (dining table & chairs)
  • 2nd FLooR (carpet)
  • Wooden structures: IoannisTolidis
  • Curtains: Lena Laginopoulou
  • Artworks: Fabio Simo, Marios Simopoulos

 

 

Architecture studio OFFICE4(ToumpelisSotiris & Partners) has designed and renovated this contemporary interior in Panorama, Thessaloniki (Greece). Although the house was a relatively new construction, it had a classic baroque design andthe owners, a young couple, needed a change. They wanted their everyday living space to be renewed, to become vibrant and warm and to serve their functional and aesthetic needs.

Wood and white lacquer serve as basic elements of the space, while cement mortarwas used on the floor. The simplicity and minimalism of the space is boosted by white tones.Black elements along with the grey furniture create contrast but offer a balanced outcome.Color selectively placed on pop decoration and styling items brings a fresh, offbeat vibe to the space.

The beam that separated the living room from the kitchen was a challengeandthe main intention was to integrateitinto the design. As a result, a wooden wall – bookcase was designed serving as a light partition. The beam was incorporated into the wooden structure becoming a grand gate – entrance leading to the living room.

OFFICE4 paid special attention to the lighting of the space. Lighting fixtures and hidden light are strategically placed in the living room. The lighting stands out for its dynamism and was used in a way to accentuate different elements, to create contrast, while the lighting patterns give a dramatic effect to the otherwise calm and minimal space. The central brass fixture that hangs from the roundel brings a classic vibe and offers a sense of subtle luxury.

The black rotonda accompanied by the blue chairs stands between the kitchen and the living room and brings playfulness to the space. The black colour serves the creative dialogue between the classic kitchen and the offbeat living room, while the contemporary custom – made wallmounted wine rack and the conic section pendant stand in perfect harmony.